Despre noi

Ferma

Ferma Domnu’ Radu reînvie în peisajul rural din jurul Bucureştiului o gospodărie în care se practică agricultura tradiţională, cu un bogat sortiment de activităţi:

Vie
  • Vie cu soiurile merlot şi cabernet
  • Livada de pomi fructiferi: meri, peri caişi, piersici, cireşi, vişini, gutui
  • Arbuşti fructiferi : coacăzi, zmeuri, muri
  • Gradină de legume
  • Seră de legume
  • Grajduri de animale
  • Curte de păsări
  • Baltă cu peşte
  • Stupi de albine

 

Ferma Domnu’ Radu îşi propune sa furnizeze admiratorilor ei produse agricole de bună calitate şi să fie o gazdă bună pentru activităţi educaţionale şi de recreere. Ferma este locul unde copiii  văd şi învaţa de unde vine şi cum se produce hrana noastră, iar  celor mari ferma le readuce bucuria culesului unui fruct direct din pom sau al unui ciorchine de pe butucul viei precum şi încîntarea degustarii unui pahar de vin direct din cramă!

Aproape de Bucureşti, Ferma Domnu’ Radu este situată pe malul râului Colentina, în satul Urziceanca, comuna Ciocăneşti, la  30  kilometri de centrul capitalei.

 

Via

Via Fermei Domnu’ Radu are suprafaţa de 25.000 mp şi este cea mai mică vie lucrată profesionist din Romînia. Soiul  Cabernet Sauvignon  ocupă 10.000 mp iar soiul Merlot ocupă 15.000 mp . Via a fost înfiinţată în anul 2003, şi s-au utilizat butaşi de la Valea Călugăreascaă, cel mai apropiat centru viticol care are aceleaşi caracteristici de sol şi climă ca şi Ferma Domnu’ Radu. 

Podgoria a fost înfiinţată pe panta ce coboară spre râul Colentina, cu expunere sudică , pe locul fostei vii a conacului Păunescu din Urziceanca, vie de care localnicii în vârsta încă âşi mai aduc aminte cu nostalgie.

Crama, construită în stil rustic din caramidă aparentă,  are o suprafaţă de 300 mp şi este dotata cu utilajele necesare vinificaţiei şi păstrării vinului în condiţii optime.

Vinurile

Vinurile produse la Ferma Domnu’ Radu sunt vinuri roşii şi roze, seci, comercializate în două game: vinuri tinere pline de prospeţime, care se comercializează în anul următor recoltării, fără a fi învechit în butoaie de lemn şi vinuri înnobilate în butoaie de stejar (baricuri produse atît în Franţa cît şi în România), care se comercializează după câţiva ani de la recoltare.  Anual se îmbuteliaza în jur de 10.000 de sticle cu vin, o producţie mică, destinată cunoscătorilor vinului.

Tehnologia de vinificaţie este cea tradiţională. Strugurii sunt culeşi manual atunci când cantitatea de zahar este optimă în lunile septembrie - octombrie. Datorită suprafeţei mici a podgoriei fermei Domnu’ Radu recoltarea se face pentru fiecare soi în ziua optimă din punct de vedere al calităţii vinului ce se va obţine după recoltare. Sortarea se face manual înainte de dezciorchinare iar pentru zdrobire se foloseşte un teasc manual. Fermentaţia se realizează în căzi, iar păstrarea vinului se face în vase de inox. Pentru învechire se folosesc butoaie de stejar (baricuri) ce îi conferă vinului o aromă specifică.